Verslag Tannet Kenniscafé van ‘simit’ verkoper tot CEO
Activiteiten

Verslag Tannet Kenniscafé van ‘simit’ verkoper tot CEO

vrijdag 08 april 2011 23:09

Op 25 februari was Murat Kıran als gastspreker aanwezig in het TANNET kenniscafé. Murat Kıran, ondernemer en directeur van meerdere bedrijven zoals Future Infrastructures Technologies, heeft onder andere de prijs “the other businessman” in 2009 in ontvangst mogen nemen. Murat Kıran heeft hier echter niet veel woorden aan gewijd. Vanaf het begin van zijn lezing was duidelijk dat hij de toehoorders in de zaal iets wilde meegeven en mensen hoopte te inspireren met zijn levensverhaal. Een aantal kernwoorden kwamen geregeld terug, namelijk zelfkennis, inzet en het positivisme.

Sinds 13 jaar woont Murat Kıran in Nederland. De liefde heeft hem naar Nederland gebracht.
In het begin heeft hij allerlei banen aangepakt om meteen te kunnen participeren in de Nederlandse samenleving. Door zijn verhaal heen is een sterk zelfbewustzijn voelbaar. Hij was altijd bewust van wie hij was en waar hij naartoe wilde. Kansen om zich verder te kunnen ontwikkelen heeft hij optimaal benut. Hij is begonnen met een basis computer cursus en heeft vervolgens zelfstandig  de informatica cursus ‘system engineering’ behaald. In 2002 kon hij zijn eerste bedrijf oprichten. Tevens heeft Murat bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Groningen.

Zijn technology bedrijf kon hij onderbrengen bij Conclusion B.V., een bedrijf waar multidisciplinair gewerkt wordt en waar de omzet blijft groeien. Murat Kıran heeft hier een aantal functies, waaronder chief technology officer.

Als Murat vertelt over de werkdruk en het vinden van de balans tussen privé en werk, is de beschrijving dat er voor hem maar één leven is en dus geen scheidingsvlak tussen deze twee terreinen. Murat vertelt dat zelfinzicht cruciaal is, en vooral doorzettingsvermogen. Hij probeert over te dragen dat je met deze eigenschappen veel kunt bereiken, en dat er geen drempels zijn, behalve de drempels die we onszelf opleggen. Een bekend gezegde uit een gedicht van Nazım Hikmet kwam een aantal keer langs “yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine”.
Tegen het einde van zijn lezing versterkte Murat zijn verhaal met verzen uit de Koran, filosofische uitspraken en tal van citaten welke elkaar moeiteloos opvolgden. Ook na de lezing bleef het gesprek met Murat goed op gang met de aanwezigen.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X