Verslag Diner – Boekpresentatie ‘Hoe ver kan je het schoppen..?’
Activiteiten

Verslag Diner – Boekpresentatie ‘Hoe ver kan je het schoppen..?’

Op vrijdagavond 5 februari vond alweer het 2e Tannet diner van 2016 plaats. Anders dan normaal, kwamen de leden en genodigden deze keer bij elkaar op locatie Boerderij Langerlust in Amsterdam Zuidoost. Dit restaurant, gelegen op een prachtige locatie en met een diversiteit aan zalen, heeft tevens een samenwerkingsband met The Colour Kitchen. Dit is een horeca concept waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen krijgen om te werken. Tannet werd gastvrij verwelkomd in een privé kamer genaamd ‘Het Melkhok’.

Presentatie Oktay Ünlü
De avond werd ingeluid met een presentatie van Oktay Ünlü over zijn boek ‘Hoe ver kan je het schoppen..?’. Hierin vertelt Ünlü over de lange weg die hij heeft afgelegd van marktkoopman tot succesvolle ondernemer in Nederland. In zijn presentatie vertelde hij over zijn immigratie op 13-jarige leeftijd naar Nederland, de sociale en maatschappelijke barrières die hij heeft moet overwinnen als ondernemer van Turkse afkomst en de deuren die hij heeft moeten intrappen om zijn ondernemerschap tot een succes te brengen. Ünlü, die het als zijn plicht aan de maatschappij ziet om zijn kennis en kunde te delen, schreef zijn boek met de insteek om tips te geven aan jongeren. Tips over hoe een ondernemer zich ontwikkelt, welke menselijke factoren men tegenkomt en wat voor kwaliteiten maar zeker ook faalfactoren een rol spelen bij de weg die leidt naar succes. Met een toepasselijke passage uit zijn boek over de vlinder en het cocon, benadrukte hij dat een worsteling soms precies datgene is wat we nodig hebben om ergens te komen in het leven.

Toegenomen maatschappelijke spanningen
In het verlengde van Ünlü’s presentatie, ontstond een levendig debat over de maatschappelijke ontwikkeling van minderheden en hoe zij zich vanuit kracht beter kunnen positioneren in de maatschappij. Zo kondigde voorzitter Murat Ersoy aan dat Tannet via verschillende kanalen signalen ontvangt over toegenomen maatschappelijke spanningen en desinteresse en angst in de maatschappij voor andere culturen. Tannet maakt zich grote zorgen over deze onrust en wil ervoor waken dat dit gaat leiden tot ontwrichting van onze maatschappij. Ersoy verwoordde de opvatting dat de oorsprong van deze onrust vooral is ontstaan uit onvoldoende kennis en onbekendheid van grote groepen mensen met elkaar en elkaars intenties. In overleg met verschillende maatschappelijke organisaties zal Tannet actief de dialoog zoeken met alle betrokken groepen en meedenken over oplossingen. Meer informatie hierover zal later volgen.

Gedicht: Moederhuis
De inspiratievolle Tannet avond op boerderij Langerlust eindigde met het gedicht ‘Moederhuis’ dat Meltem Halaceli heeft voorgedragen. Dit gedicht, dat ook in haar debuut ‘De vergeten geschiedenis van mijn grootvader Sulayman Hadj Ali is opgenomen, werd in november 2015 bekroond met de ElHizjra Literatuurprijs.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X