Verslag Diner – Artsenclub
Activiteiten Featured

Verslag Diner – Artsenclub

De sfeervolle boerderij Langerlust in Amsterdam was het podium voor een mooie avond en voor het eerst het podium van het artsendiner. Het koude, regenachtige weer buiten, de warme ambiance binnen en de mooie locatie waren allemaal onderdelen van deze geslaagde avond. Onze gastspreker dit jaar was de heer Erkan Kurt, Neurochirurg aan het Radboud UMC.

Binnen de Bourgondische sfeer die deze boerderij biedt, was het aangaan van nieuwe contacten laagdrempelig en konden meerdere interessante gesprekken gevoerd worden. De avond bood ruimte voor diverse professionals in de gezondheidssector, máár ook voor professionals die niet actief zijn in deze sector.
Het plenaire onderdeel van de avond werd met een korte welkomstwoord aangekondigd door de voorzitter van TANNET, Murat Ersoy. Al snel werd het woord gegeven aan Ayse Uslu, bestuurslid van de TANNET Artsenclub, die stil stond bij het doel van het artsennetwerk en vervolgens de gastspreker van de avond introduceerde.

Neurochirurg Erkan Kurt
De heer Erkan Kurt is werkzaam als neurochirurg aan het Radboud Universitair Medisch Centrum. Hij begon zijn verhaal met zijn jeugdjaren. Als jonge jongen emigreert hij samen met zijn ouders vanuit Turkije naar Nederland. Tijdens zijn studiejaren weet hij al snel waar hij zich in wil specialiseren, namelijk neurochirurgie. Een wachttijd van vier jaar en heel veel geduld had hij nodig om eindelijk geloot te worden en eindelijk te mogen starten met de opleiding tot neurochirurgie, een specialisme waarvan in Nederland anno 2016 slechts 125 professionals werkzaam zijn.

Ik doe mijn werk met alle liefde en het vak is inmiddels een hobby voor me geworden. De bouw van het centraal zenuwstelsel vind ik erg boeiend en ook erg ingewikkeld. Daar ligt dan ook de uitdaging in mijn vak, aldus heer Kurt. Ondanks de lange werkweken die kunnen oplopen tot 70 uur, de korte nachten en de lichamelijke ballast doet hij zijn werk nog elke dag met veel passie.

Het verhaal van de gastspreker kreeg een aparte wending nadat enkele, al dan niet, schokkende voorbeelden werden getoond van incidenten. Het verhaal achter deze incidenten is met interesse aangehoord door de aanwezigen. Zeker voor de non-medici voorbeelden die nog enkele dagen blijven hangen in de gedachten.

De locatie, de interessante gesprekken, de gezelligheid en niet te vergeten de ervaringen van de gastspreker, hebben gezorgd voor een geslaagde avond. We verheugen ons op de volgende TANNET diners.

Namens de commissie Tannet Artsenclub.

Ayşe Uslu, Tandarts
Idris Bahçe, Longarts
Çiğdem Öztürk, Chirurg i.o.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X