TANNET, ROTARY & DE WEEKEND ACADEMY
Activiteiten Featured In de media

TANNET, ROTARY & DE WEEKEND ACADEMY

DUO’S VAN ROTARIANS EN TANNET’ERS
TANNET en ROTARY willen elkaar beter leren kennen. Hiervoor gaan we gezamenlijk deelnemen aan een project en daarbij koppels vormen van beroepsgenoten tussen Rotarians en Tannet’ters.
GASTLESSEN BIJ DE WEEKEND ACADEMIE

Voor deze activiteit is gekozen voor de gastlessen van de Weekend Academie. Daar vertellen gastsprekers over hun beroep aan de leerlingen. (zie hieronder voor meer informatie over de Weekend Academie).

Geïnteresseerde TANNET-ers en Rotarians zullen nadat ze op basis van hun beroepsachtergrond gekoppeld zijn aan elkaar samen een (aantal) gastles(sen) verzorgen bij een van de vestigingen van de Weekend Academie.
Voordat het project officieel van start gaat zullen mensen die zich aangemeld hebben voor de gastlessen de kans krijgen om kennis te maken met zijn/haar partner voor de gastles(sen). Dit zal gebeuren op vrijdag 6 maart 2015 tijdens de maandelijkse TANNET diner
Voor wie?
TANNET is op zoek naar enthousiaste mensen die energie krijgen uit hun professie en die met plezier vertellen over zijn of haar ervaringen om daarmee anderen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Voel jij je op basis van bovenstaande aangesproken en vind je het leuk om samen met een Rotarian uit dezelfde beroepsgroep 1 uur voor een klas vol leergierige jongeren jouw ervaringen te delen!Aanmelding

Als je geïnteresseerd bent in deze activiteit, meld je dan uiterlijk op 28 februari 2015 aan via info@tannet.nl .

Geef in jouw email een korte beschrijving over jezelf en beroepsachtergrond. Mensen die zich aanmelden zijn op 6 maart 2015 van harte welkom op onze maandelijkse TANNET diner om daar kennis te maken met de andere deelnemers.

— —-

De Weekend Academie

De Weekend Academie is in 2005 opgericht door Oguz Dulkadir met de overtuiging dat kansarmere kinderen in Nederland met een onderwijsachterstand rolmodellen nodig hebben die hen de nodige begeleiding kunnen bieden en helpen het beste uit zichzelf  te halen.In 2006 is de eerste vestiging van de Weekend Academie van start gegaan in Amsterdam Bos en Lommer. Inmiddels zijn er negen vestigingen in Amsterdam, Almere, Haarlem en Utrecht en nemen wekelijks 700 leerlingen deel aan de Weekend Academie. De Weekend Academie biedt gemotiveerde jongeren tussen de 10 en 15 jaar, die extra ondersteuning kunnen gebruiken, hulp bij de ontwikkeling van hun mogelijkheden, vaardigheden en talenten, en vergroot daarmee hun kansen in de maatschappij. De Doelstelling is om leerlingen te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen en positief te zijn over hun toekomstkansen.

 

Gastlessen
Wat doet een politieagent allemaal? Welke opleiding heb je nodig om journalist, militair of kapper te worden? En is DJ zijn zo leuk als het lijkt? Op de Weekend Academie krijgen leerlingen les van gastsprekers met uiteenlopende beroepen en achtergronden. Zij vertellen over hun beroep, maar ook over hun vooropleiding. Naast beroepenvoorlichting komen er ook mensen vertellen over hun hobby of een bijzondere gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld het maken van een wereldreis. Ook komen er geregeld organisaties als de GGD, de Hortus en ZID Theater langs om gastlessen te geven.

De gastlessen helpen leerlingen meer zicht te krijgen op de maatschappij en in het bijzonder op de arbeidsmarkt. Gastsprekers nemen vaak foto’s of attributen mee, zoals een opgezette uil van de boswachter of een stethoscoop van de huisarts. De gastlessen zijn daarbij altijd interactief; leerlingen krijgen doe-opdrachten en mogen alle mogelijke vragen stellen. Hoe kies je de juiste opleiding voor na de middelbare school? Kloppen verwachtingen met de werkelijkheid? De Weekend Academie vindt het belangrijk dat leerlingen een bewuste keuze maken voor een vervolgopleiding.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X