Vrijdag 1 december 2017. Op deze koude winterdag was het karakteristieke restaurant Maydonoz het podium van de eerste Tannet Raki workshop.
Met ruim 35 gasten hebben we het jaar 2017 afgesloten in een ontspannen en gezellige setting in het sfeervolle Turkse restaurant Maydanoz in Amsterdam. Het restaurant heeft haar deuren gesloten voor overige bezoekers om voor ons een heerlijk ‘Chef’s Menu’ te serveren. Kazim Usta serveerde verschillende meze’s, vlees-en visgerechten en desserts. De vele bijzondere raki soorten voor deze avond zijn speciaal voor ons ingevlogen uit Turkije. Een greep uit het assortiment:
- Efe series: Premium, Organik, Gold & 5 yillik:
- Yeni raki Ustalarin Karisimi:
- Sari Zeybek:
- Beylerbeyi Gobek Rakisi;
- Tekirdag No 10.
De presentatie over raki werd gegeven door onze ‘founding father’ Ugur Pekdemir. Als een ware professor in de raki-kunde heeft hij ons voorzien van essentiële informatie over raki, de geschiedenis, de verschillende soorten raki, maar ook over het toasten, de betekenis en filosofie, de bijbehorende muziek en meze’s. De zogenaamde ‘Saki’ (tafeloudste en bewaker van de sfeer) van de avond, heer Senel, zorgde ervoor dat de glazen goed gevuld bleven en dat het raki drinken volgens de regels van de raki tafel geschiedde. De raki tafel werd muzikaal begeleid door de saz van Cemal en de mooie stem van Ozgur. De allermooiste liederen werden tot diep in de nacht uit volle borst meegezongen en ook werd er gedanst. Het was een prachtige avond.
Leave feedback about this