Persbericht TANNET Artsencommissie
In de media

Persbericht TANNET Artsencommissie

Naar aanleiding van een bericht van de partij Denk op 23 februari 2017 over dat artsen eerder de stekker eruit zouden trekken bij patiënten met een migratieachtergrond voelen wij ons genoodzaakt namens de artsencommissie van Tannet te reageren.

De Nederlandse gezondheidszorg behoort kwalitatief tot één van de hoogste in de wereld. Door hardwerkende artsen en medisch specialisten wordt dagelijks met veel persoonlijke aandacht en professionaliteit medische zorg aan iedereen geleverd. Deze zorg wordt geleverd door een beroepsgroep gekenmerkt door diversiteit aan afkomst, geslacht en leeftijd.
Dergelijke ongefundeerde opmerkingen kunnen schadelijk zijn voor diezelfde patiënten waar de heer Kuzu voor meent op te komen en ondermijnt hun vertrouwen. Juist omdat in het bijzonder artsen dagelijks geconfronteerd worden met het onderwerp levenseinde en juist die artsen zullen hier om die reden nooit lichtzinnig over denken en doen. Dergelijke besluitvorming gebeurt op basis van zorgvuldig vastgelegde medische protocollen en altijd in teamverband.

Daarom willen wij laten weten ons niet in het geschetste beeld te herkennen.

Tannet Artsencommissie
Ç. Öztürk, chirurg
A. Uslu, tandarts
I. Bahçe, longarts

Tannet (Turks Academisch Nederlands Netwerk)

TANNET is een open netwerkorganisatie van Turks-Nederlandse professionals & wetenschappers die zich actief inzetten voor de Nederlandse samenleving.

Vriendschap en Maatschappelijke betrokkenheid zijn kernbegrippen die TANNET omschrijven. TANNET kent een onafhankelijke organisatiestructuur en is niet gelieerd aan een politieke of religieuze stroming.

Meer informatie over TANNET kunt u vinden op www.tannet.nl

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X