Pekdemir over diversiteit in toezichtsfuncties
Featured In de media

Pekdemir over diversiteit in toezichtsfuncties

Voordracht Uğur Pekdemir over diversiteit in Raden van toezicht

Op 7 april heeft een bijeenkomst plaatsgevonden georganiseerd door Rijnconsult en Rieken & Oomen over diversiteit in Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen. Er waren ongeveer zestig vertegenwoordigers aanwezig van diverse toonaangevende bedrijven uit Nederland.

De diversiteit in leeftijd, in geslacht en in culturele achtergrond is een actueel aandachtspunt. Dit is vooral ingestoken door de gedachte dat diversiteit in een raad leidt tot beter toezicht. Bestuurders en toezichthouders zijn op deze dag in gesprek gegaan over de uitdagingen van de moderne tijd en de vraag naar nieuwe vormen van toezicht en dus ook andere (interactie tussen) mensen. Het doel van de bijeenkomst is om de betrokkenen te bewegen samen te laten werken aan meer diversiteit in het toezicht.

Tiny Rieken (directeur Rieken en Oomen) vanuit het genderperspectief en haar jarenlange ervaring van vrouwelijke emancipatie op bestuurlijk niveau. Uğur Pekdemir, directievoorzitter van Rabobank Noord-Kennemerland en een van de founding fathers van Stichting Tannet, heeft vanuit het perspectief van culturele diversiteit, maar wellicht belangrijker vanuit zijn eigen ervaringen, een belangrijke bijdrage geleverd om het gesprek in te leiden en de discussie vorm te geven. De laatste spreker was Reinout Wissenburg (oprichter stichting Blikverruimers) die de invalshoek aansneed van generatie en leeftijd.

Wat ons met name opviel was de consensus bij iedereen over de noodzaak van diversiteit en de gevaren voor de samenleving in de toekomst bij een slecht gevoerd diversiteitsbeleid. Vanuit Tannet hebben wij met meerdere partijen onze plannen om een programma voor onze achterban op te zetten besproken en dit werd unaniem positief ontvangen. Dit heeft ons dan ook genoeg huiswerk meegegeven om verder aan de slag te gaan. Voor ons was dit weer een bevestiging van de noodzaak van ons programma en de urgentie om ons programma vorm te geven en aan te bieden. Zoals ook eerder vermeld zijn wij altijd op zoek naar Tannet’ers die geïnteresseerd zijn en graag willen meedoen aan ons programma.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X