INTERVIEW SEMA TANOĞLU, NIEUW LID VAN TANNET
Featured Interviews

INTERVIEW SEMA TANOĞLU, NIEUW LID VAN TANNET

“Wat vooropstaat is professionaliteit, expertise, kennismaken en het uitwisselen van meningen.”

 

Sema, wil je je kort voorstellen?

Ik ben geboren in Zwolle, opgegroeid in Almelo en heb Economie en Nederlands Recht gestudeerd in Utrecht. De afgelopen 10 jaar ben ik werkzaam en woonachtig in het mooie Amsterdam. Ik denk dat er geen andere stad is in Nederland waar ik liever zou wonen dan in Amsterdam want het voelt als mijn thuis. In Turkije is dat trouwens Istanbul.

Waarom heb je je aangesloten bij het TANNET-netwerk?

Ik wilde graag weer actief vrijwilligerswerk doen. Ik kom uit een erg ondernemende familie waarbij iedereen wel actief lid is van een vereniging en/of stichting. Zelf heb ik veel gevarieerd vrijwilligerswerk gedaan totdat ik begon met fulltime werken. Ik heb gewerkt bij Fortis Bank en ABN AMRO. Binnen Corporate- en Private Banking heb ik verschillende functies uitgeoefend. Kort geleden heb ik besloten om een werkpauze in te lassen om wat vaker bij mijn familie te zijn en dingen te doen waar ik niet aan toe kwam met een fulltimebaan.  Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een sieradenlabel; KHOY jewels.

Jaren geleden kwam ik via een ander lid in contact met TANNET en pas vorig jaar heb ik me actief aangesloten. Ik wil graag een maatschappelijke bijdrage leveren en ik zie bij TANNET hier goede mogelijkheden voor. Daarnaast vind ik o.a. de informatie- en thema-avonden en de boekpresentaties, erg interessant. Het leuke aan TANNET is de diversiteit van de achterban en het feit dat TANNET (gelukkig) niet gelieerd is aan een politieke partij of geloofsovertuiging. Daarin is TANNET onderscheidend. Die diversiteit is interessant, leerzaam en zorgt voor een goede ‘vibe’. Wat vooropstaat is professionaliteit, expertise, kennismaken en het uitwisselen van meningen. Ik vind het daarnaast leuk om met andere ondernemers in contact te komen die net zoals ik ook zakendoen met en in Turkije.

Wat wil je brengen en halen in het Tannet-netwerk?

Afgelopen jaar is de mediacommissie geïnstalleerd waar ik onderdeel van uitmaak. Met de mediacommissie willen we vaker ingaan op maatschappelijk debatten en gebeurtenissen. We schrijven persberichten waarin we onze mening verkondigen en gebeurtenissen veroordelen. Hierbij geldt altijd als uitgangspunt de universele waarden en de rechten van de mens.   Er is zoveel Turkije gerelateerd nieuws in de Nederlandse pers; het vluchtelingendebat, de politiek in Turkije, Turkse verkiezingen in Nederland, etc. Via ons netwerk krijgen we veel informatie en voelen we goed aan wat er speelt bij de Turkse Nederlanders. Voor TANNET gaat het niet om het volgen van Turkije maar om onderwerpen die de Turkse Nederlanders raken. Door sommige gebeurtenissen worden zij direct geconfronteerd. Bijvoorbeeld na de aanslagen in Parijs en daarna in Brussel en onlangs de beledigingen van Erdogan door Turkse Nederlanders. Het is daarom belangrijk om de media soms op te zoeken en je uit te spreken.

Heb je suggesties voor Tannet?

Ik zou het leuk vinden als er ook grotere netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd. Al dan niet met een (informatief) programma, een borrel bijvoorbeeld. Ik denk dat daar veel mensen op zullen afkomen. Het is laagdrempelig en er is gelegenheid en ruimte om te socializen.

Ali Müjde/ Sema Tanoglu, juli 2016

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X