INTERVIEW MET YUSUF FINDIK, EEN ‘ONDERNEMENDE’ TANDARTS
Featured In de media Interviews

INTERVIEW MET YUSUF FINDIK, EEN ‘ONDERNEMENDE’ TANDARTS

“Door elkaar beter te leren kennen kunnen we ook daadwerkelijk iets voor elkaar betekenen”

Yusuf, wil je je kort voorstellen ?

Ik ben een geboren Rotterdammer. Op mijn 18e ben ik verhuisd naar Amsterdam voor mijn studie Tandheelkunde. Wonende in een studiowoning en werkende op Schiphol als passagiers beveiligingsmedewerker heb ik mijn studie tandheelkunde afgerond. Voor mijn afstudeerscriptie ben ik naar New York vertrokken en een onderzoek gedaan op de Columbia University en de Presbyterian Hospital. Na mijn studie heb ik in een tandartsgroepspraktijk gewerkt als algemeen practicus. Ik hou erg veel van reizen, samen met mijn echtgenote Yelda hebben wij vele landen afgereisd voordat ik eind 2007 samen met een studiegenoot een eigen praktijk openden op IJburg in Amsterdam. In de eerste jaren hebben we ons verdiept in meerdere specialismen waardoor wij uiteindelijk alles konden aanbieden in onze tandartsenpraktijk.

Nu 10 jaar verder, mogen wij als eerste tandartsenpraktijk in Nederland stageplaatsen aanbieden aan studenten van de opleiding master Tandheelkunde. Voorheen konden studenten namelijk geen praktijkstages uitvoeren buiten het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Hier zijn wij dan ook erg trots op!

Wie heeft je gestimuleerd bij je studie ?

Mijn grote voorbeeld zijn mijn ouders en mijn zus. Hoe zij in het leven staan is voor mij een leidraad. Mijn ouders, omdat zij alles in Nederland hebben opgebouwd en nooit hebben opgegeven. De ondernemersgeest heb ik ook van mijn vader. Voor advies kan ik nog steeds bij hem terecht. Daarnaast was mijn zus een goed voorbeeld voor me om in haar voetsporen een universitaire studie te starten.

Je bent een ondernemende Tandarts, wat is voor jou ondernemerschap?

Ondernemerschap is voor mij vooral samenwerken met goede partners, want samen ben je sterker en weet je meer. Hierbij heb je natuurlijk de juiste partners en duidelijke afspraken nodig. Wij hebben bijvoorbeeld zes jaar geleden naast onze tandartsenpraktijk ook een tandtechnisch lab geopend. Hiermee kunnen we onszelf voorzien van op maat handgemaakte kronen en overige voorzieningen. Ook zijn we momenteel  bezig met een tweede tandartsenpraktijk en het ontwikkelen van een specifiek medisch hulpmiddel tegen anaerobe bacteriën en schimmels.  Door de juiste personen en TNO erbij te betrekken zijn wij binnenkort in staat dit op de markt te brengen.

Los van mijn vakgebied heb ik me altijd met verschillende sporten bezig gehouden, van boxen tot krav maga (verdedigingsport). Dit resulteerde vorig jaar tot de opening van een Crossfit box sportschool. Hier kon ik meteen mijn passie voor koffie uiten door een koffiebar in te richten en voor de ontspanning een Yoga studio erbij.

Waarom heb je je aangesloten bij het Tannet-netwerk?

Tijdens een studentenreis heb ik destijds Murat Ersoy leren kennen. Later, na onze studie was hij actief voor Tannet en vertelde hij me waar het voor staat. Namelijk een groot netwerk met diverse achtergronden die kunnen communiceren en delen waardoor mogelijk mooie en interessante ontwikkelingen kunnen ontstaan. Dit sprak mij enorm aan.

Wat wil je brengen en halen in het Tannet-netwerk?

Ik zie grote potenties in de uitwisseling tussen de leden van Tannet. Het zou mooi zijn als het hele netwerk met elkaar openlijk kan communiceren over wat wij elkaar kunnen bieden. Soms is iemand niet in staat om een ambitie in zijn eentje te bereiken. Maar ken je eenmaal de juiste persoon, dan kun je voor jezelf of voor iemand anders iets betekenen om doelen te behalen. Durven te vragen dus!

Heb je suggesties voor Tannet?

Tannet heeft een mooi netwerk opgebouwd. Het blijft lastig om alle individuen met elkaar te verbinden en te laten praten over wat ze bezighouden en wat ze zouden willen bereiken. Door elkaar beter te leren kennen, kunnen we ook daadwerkelijk iets voor elkaar betekenen. Ook al ben je niet op zoek. Het kan je op ideeën brengen!

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X