Geslaagde Tannetmeeting over
Activiteiten

Geslaagde Tannetmeeting over

Op 29 oktober kwamen Tannet’ers die de laatste ontwikkelingen over social media wilden weten naar Amsterdam Bright City. Als gastsprekers waren Ayman van Bregt en Erdinc Sacan uitgenodigd. Ayman voerde de aanwezigen mee in de opkomst en gebruik van internettoepassingen zoals Facebook, Linkedin, Blogs en Tweeter. D.m.v. aansprekende voorbeelden en filmpjes werd de impact van social media geïllustreerd o.a. in het youtube: Social Media in Plain English.

Dat internet en Social Media niet meer weg te denken zijn uit ons leven werd wel duidelijk maar de vraag is welke toepassingen blijvers zullen worden en welke slechts een hype. Een voorbeeld van een nieuwe hype is ‘FourSquare’. Gebruikers van FourSquare kunnen tips van een locatie met elkaar delen (in dit restaurant hebben ze lekker eten, in dit café is het op zondagmiddag altijd te druk, etc.). Men krijgt punten voor het inchecken op een locatie. Het idee daarbij is dat je vrienden dat kunnen zien. Het is dus een website, ook met applicaties voor je mobiele telefoon. In Amerika spelen veel bedrijven hier op in, in Nederland gaan bedrijven hier nu ook steeds meer op in. Als je mayor (burgemeester) van een locatie bent, kun je gratis dingen krijgen.
Ayman is tevens ingegaan op de complexiteit van het ‘geld verdienen’ via internet/ social media. De oprichters van Tweeter hebben inmiddels 300 miljoen dollar geïnvesteerd zonder uitzicht op return on investment. Zelf heeft Ayman met een paar vrienden de site vroegevogels.nl opgericht om een nieuw idee uit te proberen voor het maken van omzet via internet.

Erdinc vertelde over zijn ervaringen met het oprichten van eigen zoals maydonoz.nl, Turkse-studenten.nl en Marokkaanse-studenten.nl) Hem is opgevallen dat de Marokkaanse Nederlanders t.o.v. de Turkse Nederlanders veel meer de Nederlandse taal als voertaal gebruiken. Turkse sites worden dan ook massaal bezocht door Turkse Nederlanders.

Presentatie van Ayman van Bregt is terug te vinden op social media branding.

Volgende Tannetmeeting: vrijdagavond 3 december ‘Marktwerking in de zorg’ gastspreker: oprichters Vatankliniek.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X