De Turkse gemeenschap doet niet mee met de maatschappelijke discussies
In de media

De Turkse gemeenschap doet niet mee met de maatschappelijke discussies

Ugur Pekdemir reageert op de stelling: De Turkse gemeenschap doet niet mee met de maatschappelijke discussies in Nederland en is niet kritisch naar eigen gemeenschap toe. Velen blijven de ontwikkelingen van de zijlijn volgen of negeren ze gewoon, met als gevolg dat geletterde en maatschappelijk betrokken Turken in afwezigheid schitteren bij veel discussies in de Nederlandse media.

Reactie Ugur Pekdemir:
Je ziet aan tal van initiatieven en discussies van verschillende groepen dat die wel degelijk een inkleuring geven aan de maatschappelijke discussies in Nederland. In dit kader is TANNET ook heel erg actief, zie bijvoorbeeld onze bijdragen over integratievraagstukken, de Turkse toetreding tot de Europese Unie, de dynamiek van de arbeidsmarkt in Nederland en het onderwijs. Misschien zijn wij onvoldoende zichtbaar in de mainstream media waardoor het lijkt alsof de maatschappelijke discussies ons niet aan het ligt, maar er wordt degelijk een bijdrage geleverd door TANNET-leden over diverse vaagstukken. De vraag is echter of dit allemaal voldoende is en of wij hiermee de verwachte effect weten te realiseren? Dan zeg ik stellig: nee. Als leden van de Turkse gemeenschap moeten wij niet alleen meer onze mening, visie en bevindingen laten horen, maar vooral de veel discussies zelf aanzwengelen.

Het tweede deel van de stelling is helaas waar. Zelfreflectie ontbreekt bij grote delen van de Turkse gemeenschap en daarmee een kritische confrontatie met onszelf. Zelfreflectie stelt ons namelijk in staat om ons te corrigeren en verder te groeien. Het zou goed zijn om samen met elkaar een kritisch positieve ‘flow‘ te ontwikkelen. Wij als TANNET proberen het goede voorbeeld te geven aan jongeren en afgestudeerde Turken om hun participatie in de Nederlandse samenleving te vergroten.

Our partners site: http://proessaywriting.org makes a difference when it comes to quality homework assignments.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X