Culinaire tour Tannet
Activiteiten

Culinaire tour Tannet

De culinaire tour, het periodieke weekendtripje van Tannet dat in het teken staat van vriendschap, ontspanning en zoals de titel enigszins al verklapt: eten. Heel veel culturele gerechten, lekkernijen, een ware ontdekking voor de fijnproever.

Naast de aandacht voor het culinaire onderdeel bestaat de tour tevens uit een mix van (culturele) bezienswaardigheden.

Wil je meer informatie over de culinaire tour van Tannet of ben je benieuwd naar de eerstvolgende culinaire tour, stuur dan een bericht naar info@tannet.nl.

Verslag tour Lissabon 2016
Lissabon Portugal, de meest westelijke stad van Europa was de bestemming van de culinaire tour in april 2016. Een stad met een bijzondere geschiedenis, veel bezienswaardigheden en uiteraard alle lekkernijen die Portugal te bieden heeft.

De eerste dag stond in het teken van een korte verkenning van de stad. Al gauw na aankomst in het hotel begon de trek er bij iedereen aardig in slaan. In het restaurant op de eerste avond, Restaurante Laurentina, hebben we kunnen genieten van heerlijke visgerechten. Stuk voor stuk traditioneel bereidt en met passie geserveerd door de Portugese obers. De avond vervolgde zich in de wijk Barrio Alto, waar het nachtleven in Lissabon tot zijn recht komt.

Dag twee dag stond in het teken van het bezoek aan Sintra, een sprookjesachtig gebied in de gebergtes op 30 kilometer van Lissabon. Een walhalla van culturele en historische bezienswaardigheden en bijzondere verhalen uit de Portugese geschiedenis. Het diner van de tweede dag vond plaats in een zogeheten “Fado” restaurant. Een bijzondere ervaring om te genieten van je diner onder het genot van muzikanten die met hart en ziel haar luisteraars meenemen in de wereld van de Fado muziek.

Een heerlijk uitgebreid ontbijt luidde de derde en alweer de laatste dag in van de tour. Een trip in de tuk-tuks langs de route van tramlijn 28 was hierbij het hoogtepunt van de dag. Als afsluiter van de dag heeft de groep zich laten verwennen door het culinaire aanbod in de Mercato food hallen in Lissabon.

Verslag tour Florence 2015
In 2015 zijn we gestart met deze traditie binnen de gelederen van Tannet. De eerste culinaire tour heeft plaatsgevonden in de Toscaanse hoofdstad Florence. En waar staat Toscane vooral bekend om…..natuurlijk haar overheerlijke keuken. De zogeheten “Bistecca Fiorentina” is hier zeker een overheerlijk voorbeeld van. (zie foto)

. Met haar gebouwen die afstammen uit de tijdperk van de Renaissance, haar imposante kerken en musea en de smalle straatjes vol overgoten met antieke boetiekjes maakt de historische binnenstad van Florence een juweel voor het oog. Ieder hoekje van de stad heeft ons telkens weer positief verrast. Een eendaagse uitstapje naar Pisa was tevens een onderdeel van onze tour uit 2015.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X