Zeynep, wil je je kort voorstellen ?
door Ali Mujde

Ik ben opgegroeid in het dorpje Goor in de buurt van Enschede. Omdat grote steden altijd al mijn aandacht trekken vanwege de dynamiek, diverse mix van mensen en de potentiële kansen op het gebied van werk en ondernemen ben ik uiteindelijk ook beland in één van de grootste steden van Nederland en dat is Amsterdam.  Amsterdammers zeggen ook wel “the place to be”. Ik woon nu 2,5 jaar in Amsterdam maar werk inmiddels al 4 jaar hier.

In Enschede heb ik Commerciële Economie gestudeerd en momenteel zit ik in de afrondende fase van mijn Master Bedrijfskunde richting Strategy & Organization met als specialisatie Consulting. Als management consultant bij de ABN AMRO bank ben ik continue bezig om mij verder te professionaliseren binnen mijn vakgebied zodat ik een steentje kan bijdragen aan de maatschappij.

Waarom heb je je aangesloten bij het Tannet-netwerk?

Allereerst wilde ik heel graag op een hoofdkantoor in een grote stad werken om meer te zien. Na een zoektocht heb ik een mooie kans gekregen in Amsterdam. Omdat ik niemand kende, wilde ik een netwerk opbouwen want hoe meer mensen je kent des te gebalanceerder je beeld op de wereld wordt. Wanneer je alleen omgaat met mensen in je eigen sociale kring ontwikkel je een eenzijdig wereldbeeld. Nieuwe mensen brengen vaak nieuwe inzichten en ervaringen. Daarnaast ben ik een extraverte persoon en krijg ik juist energie van de verschillende sociale contacten. Uit diverse onderzoeken is ook gebleken dat mensen met een groot netwerk doorgaans gelukkiger zijn dan mensen met een klein netwerk. Dus nog een mooie reden om te gaan netwerken;-)

Ik kwam via een studiegenoot in contact met het Tannet-netwerk. Bij de eerste kennismaking met twee bestuursleden kreeg ik al snel een vertrouwd gevoel en dat is wel de basis in mijn optiek. Daarnaast had ik sowieso één ding gemeen met Tannet en dat is mijn Turkse achtergrond, hierdoor ontstond sneller binding. Binnen Tannet  bevinden zich diverse professionals zoals artsen, bankiers, consultants en ondernemers. Deze diversiteit maakt het voor mij extra interessant omdat er van alles in huis is.

Het verschil tussen Tannet en de andere netwerken is dat we binnen Tannet ‘vrienden’ zijn. We netwerken niet alleen op een ander locatie maar ook thuis. Dat zorgt zeker voor verbinding en dat is heel prettig.  Ik ben bijvoorbeeld betrokken geweest bij de organisatie van het Tannet Nieuwjaarscocktail en we hebben de organisatie voor een deel bij mij thuis gedaan. Dit soort activiteiten zie ik niet zo snel gebeuren bij andere netwerken. Daar blijft men toch wel op een bepaalde afstand.

Wat wil je brengen en halen in het Tannet-netwerk?

Momenteel ben ik samen met een aantal andere leden bezig met het opzetten van een bankiersnetwerk binnen Tannet. Hiervoor willen we een bijeenkomst organiseren gericht op mensen uit de financiële sector. Het doel is enerzijds kennis delen binnen de huidige contacten en anderzijds nieuwe contacten leggen. Want binnen Tannet, zoals ik het al eerder benoemde, willen we vrienden worden. Vriendschap is tweerichtingsverkeer. De genegenheid is dus wederzijds. Als je iemand beschouwt als een vriend, wens je hem of haar altijd het beste toe. Je vraagt hoe het met hem of haar gaat. We willen die verbondenheid creëren en daar zet ik mij graag voor in. Want samen ben je meer!

Heb je suggesties voor Tannet?

Zoals we nu bezig zijn binnen Tannet moeten we gewoon zo doorgaan! Wat ik ook steeds meer zie, is dat er ook mensen komen die geen Turkse achtergrond hebben. Die mix moeten we zeker gaan stimuleren. Wel ben ik van mening dat we de naam Tannet moeten houden. De combinatie van de betekenis van Tannet (Turkse identiteit) met de vriendschap en mix van mensen, maakt Tannet in mijn beleving onderscheidend. Een internationaal netwerk die verder kijkt dan de eigen grenzen.

Reacties zijn gesloten.